5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile dâhilen hariçya hak açılmaktadır.

Bu sebeple yapı içre herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir işi konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Çift kanatlı acil çıkış bapları, auta hak oluşturulan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin Yangın çıkış kapısı istanbul tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Kanatlar içinde yönlü yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin destek plakaları mevcuttur.

Yangın merdiveni bapsı kullanımında dikkat edilmesi gereken uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi için bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve aksiyonaretler kullanılır.

Montaj: Yangın kapısı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cepheı silsile otomasyon sistemlerine yaraşıklı aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı olur.

Patlama ya da herhangi bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, dizayn olarak son kadar çeşitli bir skalaya sahiptir.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da mevzi kırmızııyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok strüktürda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page